Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Kezdődik az influenzaszezon

Újbuda   |   2017, október 18 - 15:20
Nyomtatóbarát változatSend by email
Már elérhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál - értesült az InfoRádió. Idén is 1,3 millió adag vakcinát biztosít az állam a háziorvosoknak.

Egyre több beteg jelentkezik a háziorvosoknál orrfolyással, torokfájással és lázzal, ezeket a megbetegedéseket azonban még nem az influenza okozza. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Járványügyi Főosztályának főorvosa korábban azt mondta az InfoRádiónak, hogy az influenzaszezon még nem kezdődött el, a figyelőszolgálat azonban már működik és annak orvosai rendszeresen küldenek az influenzás panaszokkal hozzájuk forduló betegek légúti mintáit a virológiai vizsgálatokhoz.

„Október-novemberben nem nagyon szoktunk influenzavírust izolálni, természetesen egy-egy megbetegedés diagnosztizálása előfordulhat, de a járványos terjedés január-február-március környékén szokott megtörténni. Tavaly nagyon korán jött, már január elején, de volt, amikor csak február végén volt járványos az influenza terjedése. Nagyon nehéz megjósolni, mindig attól függ, hogy a vírusok hogyan változnak és milyen ütemben érik el hazánkat.”

Az influenza elleni oltóanyag már elérhető a háziorvosoknál. Ahogy tavaly, idén is 1,3 millió ingyenes vakcinát biztosít az állam. Az oltás ajánlott a hatvan év felettieknek és bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek. 2016-ban összesen hétszázezer oltóanyagot adtak be az orvosok.

forrás:inforadio.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.