Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Kiállítás a Magyar Elektrográfia történetéről

Újbuda   |   2019, szeptember 16 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) és a Bohár András Magyar Elektrográfiai Múzeum közösen rendezett vetített képekből álló kiállítást a Bölcső utcai MET Galériában.  A tárlat szeptember 26-ig látható.

A kiállítást kerekasztal-beszélgetéssel egybekötve nyitotta meg Vass Norbert művészeti író, beszélgető partnerei Bátai Sándor, a Képírás Alapítvány elnöke, Haász Ágnes, a MET elnöke, valamint Szalai Judit képzőművész voltak. Az eseményen felelevenítették a magyar elektrográfia múltját és beszéltek a művészeti ág lehetőségeiről is. A kiállítás koncepciója és képanyaga a KÉPÍRÁS Füzetek egyikére, az elektrográfia történetével foglalkozó kiadványra épült, szerzője Szombathy Bálint.

A Magyar Elektrográfiai Társaságnak közel száz tagja van. Míg régebben fénymásolóval, faxgéppel alkottak az elektrográfusok, jelenleg képszerkesztő szoftvereket használnak és mozgóképet is készítenek.

A 2014 óta létező MET Galériában havonta rendeznek kiállításokat, a Magyar Elektrográfiai Társaság is ott tartja közgyűléseit.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.