Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Kihirdették a kerületi tanulmányi versenyek eredményeit

Újbuda   |   2015, március 19 - 11:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint harminc újbudai diák indulhat a természettudományi-, helyesírási- és idegennyelvi-versenyek fővárosi fordulójában. A továbbjutók idén már nevezési díjat fizetnek.

Idén is felkészülten érkeztek a diákok a kerületi tanulmányi versenyekre. A mintegy négyszáz résztvevőből sokan a legmagasabb pontszámokat is elérték, és mintegy harmincan mehetnek tovább. Kémiából például eddig nem jutott Újbudáról egyszerre 12 gyerek a versenyek fővárosi fordulójába.

Az Újbudai Pedagógiai Intézet szakértője, Ruzsinszkiné Lukácsy Margit mester pedagógus szerint van realitása annak, hogy sok újbudai gyerek indul majd a versenyek országos fordulóján, ahonnan az eddigi évekhez hasonlóan, jól teljesítenek. A továbbjutóknak idén 2500 forint nevezési díjat kell fizetniük, amit az iskola vagy a hozzá kötődő alapítvány átvállalhat.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Elismerés az olimpikonoknak, ösztöndíj a fiatal sportolóknak  

Október 15-én Újbuda Önkormányzata kitüntette a kerület olimpikonjait, és kihirdette a Papp László Sportolói Ösztöndíjak nyerteseit. László Imre polgármester köszöntője után az elismeréseket Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel és Bedő Dávid sport- és szabadidő tanácsnokkal együtt adták át.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.