Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Kimagaslóan sportos tanévet zártunk

Újbuda   |   2019, június 13 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg a Diáksport tanévzárót és díjkiosztót a kerületben. Az ünnepségen Újbuda Önkormányzata elismerte a testnevelő pedagógusok és iskolaigazgatók egész éves fáradozását, továbbá díjazta a legeredményesebb diáksportolókat.

Több mint 7000 kerületi diák vett részt a most véget érő tanév sportversenyein, ők 27 sportágban, összesen 169 versenyszámban indultak. A gyerekeknek és felkészítőiknek 1255 elismerést adott át az önkormányzat. – Az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a sportélet ösztönzését – mondta Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette: a folyamatos fejlődéshez nélkülözhetetlen az egyesületek és oktatási intézmények támogatása, valamint az infrastruktúra fejlesztése. A tao által nyújtott lehetőségekkel is kiegészíthetők a kerületi ráfordítások, ennek köszönhetően számos tornaterem modernizálása valósult meg, többek között Őrmezőn és Albertfalván is. A hagyományosnak számító sportágak felkarolása mellett fontos az új sportágak népszerűsítése, továbbá kimagasló eredmény, hogy az úszás és a jeges sportok is népszerűek és sikeresek a kerületben – mondta Hoffmann Tamás. Példaként említette a Hauszmann Alajos utcai Gabányi Sportcsarnok modernizálását, a Nyéki Imre Uszoda felújítását és bővítését, valamint a Sport11 Rendezvényközpont üzemeltetésének átvételét. A polgármester a futókörökről és kültéri fitneszparkokról is beszélt, amelyek mindenkinek sportolási lehetőséget nyújtanak, valamint megemlítette a 60+ programiroda idősebb korosztálynak szóló sportprogramjait is.

A nyolc éve körülbelül ötezren sportoltak rendszeresen egyesületi keretek között Újbudán, számuk 2019-re megduplázódott, jelenleg több mint tízezer gyermek tagja valamelyik egyesületnek a kerületben. Ez a tendencia nemcsak Újbudán, hanem a mindennapos testnevelés hatására az egész országban érvényes, amelynek megteremtése Simicskó Istvánhoz, a kerület országgyűlési képviselőjéhez köthető, aki korábban sportért felelős államtitkár volt. – A sport az életre nevel. Megtanít minket küzdeni, tisztelni az ellenfelet és felállni, ha elestünk. Ez a kimagasló részvétel és a sok dobogós helyezés igazi összefogás eredményeként született, de leginkább a gyermekek akaraterejét és kitartását bizonyítja – mondta a képviselő, aki úgy látja az eredményességhez hozzátartoznak a létesítmények is, amelyek az aktív önkormányzati és kormányzati hozzáállásnak köszönhetők. Simicskó István hangsúlyozta: az eredményekhez a kitartáson és rendszeres edzéseken túl kiváló pedagógusok és edzők is kellenek, akik felkészítik a gyermekeket a versenyekre, de kellenek a szülők, családok is, akik pártfogolják a sportot.

Újbuda Önkormányzata minden évben a tanévzáró ünnepségen búcsúztatja nyugdíjba vonuló pedagógusait. Ezúttal Kilián Erzsébet és Sáfár József kapta pályafutása elismeréseként az emlékplakettet. A diáksportolóknak Molnár László alpolgármester, Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző, Szentandrási-Sárkány Tamás aljegyző, Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Horváth Gábor kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó is gratulált a sikeres teljesítményhez. Összesített eredmények alapján az általános iskolák versenyében az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános iskola, középiskoláknál az Újbudai Széchenyi István Gimnázium tanulói végeztek az élen. A legtöbb versenyen a Gazdagréti-Törökugrató Általános Iskola, valamint a Széchenyi István Szakgimnázium diákjai vettek részt.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.