Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Király Nóra, Újbuda alpolgármestere állami kitüntetésben részesült

Újbuda   |   2018, augusztus 22 - 12:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott augusztus 20-a alkalmából Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, a FICSAK alapítója a családbarát munkahelyek létrehozása, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében végzett elkötelezett szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként.

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a családbarát munkahelyek létrehozása, valamint az egészséges életmódra nevelés érdekében végzett elkötelezett szakmai és közéleti tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Király Nórának, Újbuda alpolgármesterének, a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítójának.

A FICSAK kiemelt célja, hogy a kormány családpolitikájához csatlakozva beszéljen a nők helyzetéről, az atipikus foglalkoztatásban lévő lehetőségekről és a családról, mint a társadalom legfontosabb alappilléréről.

A munka világába való visszatérést támogatva olyan kapcsolatokat is segít létrehozni, mint például a generációk találkozása. Sok családban hiányoznak a nagyszülők, és van, ahol az idősek elmagányosodását lenne jó megelőzni.

Király Nóra mint egészségért felelős alpolgármester kulcsfontosságúnak tartja azt is, hogy Újbuda és a FICSAK a családoknak különböző aktív szabadidős programokat biztosítson, ezeken keresztül népszerűsítve az egészséges életmódot, a sportolást, valamint a családdal együtt töltött minőségi idő meghatározó szerepét is.

Az ünnepélyes díjátadón, 2018. augusztus 16-án 11 órakor Kontrát Károly miniszterhelyettes adta át a kitüntetést a Belügyminisztérium márványaulájában.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.