Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Komposztálókeretek a Feneketlen-tónál

Újbuda   |   2021, április 7 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Humusz Szövetség és a FŐKERT ötletére tavaly októberben került ki az első olyan komposztálókeret Budapesten, a Tabánban, amelyet a környéken élők használhatnak.

Ez azoknak segítség, akik szeretnének ökotudatos életmódot folytatni, de nincs saját kertjük. Legutóbb a Feneketlen-tónál, a parkszínpad mögötti területen létesített komposztálót a FŐKERT – ez már a negyedik helyszín a fővárosban –, a raklapokból épített kereteket civilekkel együttműködve helyezték el. Ide bárki kidobhatja a lebomló konyhai hulladékot, a keletkező komposztot pedig el lehet vinni virágföldnek.

– Máshol már jól működik az a gyakorlat, hogy önkéntes civilek a kereteket rendszeresen ellenőrzik, a nem megfelelő hulladékot eltávolítják, a komposztot pedig átforgatják – mondta el lapunknak a FŐKERT vezérigazgatója, Zakar András, hozzátéve: további komposztálók kihelyezését tervezik Budapesten.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Magyar Festészet Napja 2021 – Kelenhegyi Műteremház  

2021október2911:00

Rippl-Rónai József festőművész és a művészház egykori lakóinak emléktáblájánál 2021. október 29-én 11 órakor Újbuda Önkormányzata és a Magyar Festészet Napja Alapítvány nevében emlékkoszorút helyeznek el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.