Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Korcsolyapálya karácsonyra

Újbuda   |   2017, december 20 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata újabb ingyenesen látogatható szabadtéri korcsolyapályával kíván boldog karácsonyi ünnepeket a kerület lakóinak. A létesítmény minden nap reggel kilenctől este kilenc óráig tart nyitva a Bikás parkban, egészen a szezon végéig.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által kiviteleztetett, hússzor harmincméteres pályához a korcsolyabérlés is ingyenes (a készlet erejéig), csupán fényképes igazolványra vagy pénzletétre lesz szükség hozzá.

A Gyermek-egészségügyi Központ udvarán (a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola épületénél), az Allee Bevásárlóközpont mögött már december eleje óta üzemel az ugyancsak térítésmentes jégpálya – szintén az önkormányzat jóvoltából –, ez a jelenlegi tervek szerint január 31-éig használható, minden nap reggel kilenctől este kilencig. A korcsolyabérlés díja itt gyermekeknek 600, felnőtteknek 800 forint.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ha változtatni akarunk, változásra van szükség  

Lakner Zoltán politológus, lapszerkesztő néhány kollégájával együtt újságalapításba fogott, és létrehozta a Jelen című hetilapot. Lehet-e ma Magyarországon független, kritikus médiát működtetni, és ha igen, miként? – kérdeztük tőle. Beszélgetésünknek külön aktualitást adott mindaz, ami az Indexszel történt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.