Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 14. szerda, Tibor

Korlátozás az üzletekben: Nincs hiány – az utántöltés akadozik

Újbuda   |   2020, március 24 - 10:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hazai üzletláncok korábban sosem látott forgalomnövekedést tapasztaltak a magyar boltokban, ezért egyes kereskedelmi hálózatok már korlátozásokat is bevezettek bizonyos termékek esetén.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tájékoztatása szerint ennek oka, hogy a pánikroham és a háztartásokban felhalmozódott készletek miatt az árufeltöltés sokkal nagyobb energiát igényel. Semmilyen termékből nincs hiány – közölte az OKSZ –, de a készletek utántöltését nem tudják olyan rohamtempóban teljesíteni, mint ahogy nő a kereslet. Az árufeltöltést lassítja a határokon kialakult torlódás is.

Mivel bizonyos üzletekben már reggel felvásárolnak egy-egy árucsoportot, néhány üzletben kénytelenek voltak korlátozásokat bevezetni, hogy minél több vevőt tudjanak kiszolgálni. A CBA és a Spar például maximalizálta az egy fő által megvehető tartós élelmiszerek, valamint a papíráru mennyiségét. Ugyanilyen korlátozó intézkedéseket hozott napokkal korábban a Tesco is, igaz, az online vásárlások során. Egyes kategóriákon belül 12 egységben maximalizálják a megvehető mennyiséget vásárlónként. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy áruházaink polcait folyamatosan feltöltsük, de ebben az időszakban előfordulhat, hogy egyes termékek átmenetileg kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem elérhetők” – olvasható közleményükben. Az online rendelésben is számos változás történt. A szabad időpontok szinte teljesen megteltek, így majdhogynem lehetetlen házhoz szállítást kérni. Akinek mégis sikerül, annak online és előre kell fizetnie.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.