Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

Koronavírus: tanácsok időseknek és alapbetegségben szenvedőknek

Újbuda   |   2020, május 12 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az idősek és az alapbetegségben szenvedők sokat tehetnek azért, hogy ellenállóbbá váljanak a betegségekkel, a koronavírussal szemben.

Fontos, hogy a megváltozott körülmények ellenére is szigorú étrendet tartsanak az alapbetegségekben szenvedők. Dr. Szőnyi Mihály, a Budai Gasztroenterológiai Centrum vezetője, a Szent Imre kórház adjunktusa könnyen betartható szabályokat ajánl számukra:

- A kézmosás, a fertőtlenítés és az izoláció mellett elsődleges az immunrendszer erősítése.

- Fontos a mértéktartás az étkezéseknél, mivel mozgásszegény életmód idején kevesebb kalória bevitele is elégendő. A kávéfogyasztást érdemes mérsékelni, kerülni kell a céltalan táplálkozást, az étellel jutalmazást, a napi folyadékbevitel viszont nem csökkenhet.

- Karantén idején is fontos a mozgás, a (magányos) séta, az otthoni átmozgató torna, időseknek a balkonfitnesz.

Az alapbetegségekhez kapcsolódó tanácsok itt érhetőek el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online tudományos konferencia a Műegyetemen  

Az Új Nemzeti Kiválóság Program támogatásával elért tudományos eredményeiket ismertették 18 szekcióban csaknem 180 műegyetemi előadáson a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai az intézmény szerdai online tudományos konferenciáján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.