Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Korszerűsítették a FUTÁR központját

Újbuda   |   2015, június 19 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A megújította és bővítette a FUTÁR Központot a BKK. Innen a diszpécserek minden nap három műszakban, 24 órában irányítanak 1600 járművet és kezelnek közel 300 közterületi kijelzőt, monitort.

Egységes rendszerbe integrálta a közlekedésszervezői folyamatokat a BKK, ennek köszönhetően egy teremben kapott helyet a BKK Info, a jegykiadó automaták, valamint a jegy- és bérletellenőrzés diszpécsere is. A központban valós idejű adatokkal tudják feltölteni az utastájékoztatást kiszolgáló webes és mobilalkalmazásokat, illetve tájékoztatják a médiapartnereket. Ugyanitt készülnek a jelentősebb forgalmi zavarokról tájékoztató és azonnal frissülő Facebook-posztok is.

Nagyobb hangsúlyt kap az utastájékoztatás szervezése, ezért a korábbinál több központi forgalomirányító diszpécser dolgozik, együttműködve a társszervezetek diszpécsereivel. A FUTÁR Központban az eddiginél több kamerakép vált elérhetővé, új kameraképek mutatják az 1-es és a 3-as villamosvonal megállóit, a menetrend szerinti hajók megállóit és hamarosan a nagykörúti Combino villamosok utasterét is.

A felszíni közlekedés forgalomirányító diszpécseri kapacitását öt munkaállomással növelték.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.