Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Koszták István kiállítása a Kályha Galériában

Újbuda   |   2019, június 21 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kárpátaljáról 1989-ben Magyarországra költöző grafikus legújabb képeiből nyílt tárlat az Albertfalvi Közösségi Ház Kályha Galériájában június 19-én.

A Franciaországban több évet eltöltő művész négy éve stílust váltott, rajzai színekkel teltek meg. Egy barátja biztatására cserélte le a grafitot színes ceruzára és főként arab motívumokat, valamint pravoszláv templomokat rajzol, egyedi stílusban. Koszták István képei nem állnak távol a kubizmustól, bár mindig törekedett arra, hogy alkotásai ne legyenek besorolhatóak.
Az építészetért rajongó művész vonalzó nélkül hozza létre különleges, geometrikus munkáit. Precizitása, kiváló formaérzékenysége mellett a részletekre is figyel. Érdemes közelről is megszemlélni vidám hangulatú, színes képeit, amelyekél a papír textúráját is felhasználja a fények, árnyékok kialakításához.
Koszták István utazásai során szeretett az orosz templomokba. Ellátogatott az ősi városokba, ahol tanulmányozta az orosz szakrális építészet legszebb műkincseit. Az arab kultúráról és építészetről könyvekből tájékozódott.

A kiállítást augusztus 23-áig látható az Albertfalvi Közösségi Házban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.