Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Kötélhúzás a Szabadság hídon

Újbuda   |   2019, július 22 - 12:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Júliusi hétvégéken idén is a gyalogosoké a Szabadság híd. A középső nyári hónap szombatjain és vasárnapjain lezárják a hidat a közúti és a közösségi közlekedési forgalom elől, kizárólag a gyalogosok használhatják azt.

Légtornászok gyakoroltak, cserkészek kötelet húztak hétvégén a lezárt Szabadság hídon. Az átkelő még július 27-28-án lesz kizárólag a gyalogosoké; amikorra bárki szervezhet oda programot, előadást, koncertet. A főváros egyik legnépszerűbb intézkedése révén az elmúlt három hétvége a nagyvárosi piknik jegyében telt a közlekedési forgalom elő elzárt hídon.

A Város és Folyó Egyesület május 14-én nyújtott be közterület-használati engedélyt a Szabihíd programsorozat megtartására. A kérelemben a júliusi hétvégéken kulturális, sport és szabadidős rendezvényeket tartanak.

A programokon való részvétel ingyenes.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.