Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 9. csütörtök, Erhard

Közlekedés a Bazsalikom utca felújítása idején

Újbuda   |   2018, október 15 - 08:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik október 13-ától, mert megkezdődik a XI. kerületi Kelenvölgyben a Bazsalikom utca felújítása az Egér út és a Kecskeméti József utca között. Az útfelújítás két főbb ütemben történik: az első ütemben az Egér út és Alabástrom utca közötti szakasz átépítésére; a második ütemben az Alabástrom utca és Kecskeméti József utca közötti szakasz felújítására kerül sor. A munkálatok időjárástól függően, előre láthatóan nyolc hétig tartanak.

Közúti változások

  • Az első ütem során a Bazsalikom utcát a Gépész utca és az Egér út között egyirányúsítják, az érintett környékről a Bazsalikom utcai hídon keresztül csak az Egér út felé lehet majd haladni. Itt egy sáv biztosítása mellett folyik a munka, az Egér út felől csak a Péterhegyi út felé lehet majd bekanyarodni, a Bazsalikom utcába nem. A Bazsalikom utcát a Gépész utca és az Alabástrom utca között ebben az időben teljes szélességben lezárják.

Változások a közösségi közlekedésben

A munkák miatt az 58-as, a 153-as és a 941-es autóbusz Kelenvölgy irányába módosított útvonalon közlekedik:

  • A munkák első ütemében, október 13-ától, szombattól az 58-as autóbusz a Jégmadár utca felé; a 153-as autóbusz a Gazdagréti tér felé, a 941-es autóbusz pedig a Budatétény vasútállomás (Campona) felé nem érinti a Gépész utca elnevezésű megállóhelyet. Az 58-as és a 153-as autóbusz az Egér úton, a Bazsalikom utca torkolata után létesített ideiglenes megállóhelyen áll meg. Mindhárom autóbusz pedig ideiglenesen megáll az Alabástrom utában, a 941-es autóbusz Móricz Zsigmond körtér irányú megállóhelyén.

A munkálatok második ütemében érvényes közúti és közösségi közlekedési forgalmi rendről később ad ki a BKK részletes tájékoztatást.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kreatív megoldásokkal folytatják a tanévet Újbudán  

Kerületi iskolákat kérdeztünk arról, hogyan álltak át a digitális oktatásra. Volt, ahol nem volt nagy kihívás, hiszen már használtak ilyen mód­­szereket, máshol több bonyodalmat okozott, de mindenhol beindult az új élet. A családoknak Újbudán is nehéz ez az időszak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.