Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 26. vasárnap, Vanda, Paula

Közlekedés év végén és újévkor

Újbuda   |   2018, december 27 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Érdemes figyelni a menetrendeket az év utolsó napjaiban és újévkor, mivel az számos esetben eltéra megszokottól.

December 27-28-án az iskolaszünet idején érvényes munkanapi menetrend szerint, illetve számos vonalon az ebben az időszakban jellemző utazási szokásokhoz igazodó év végi menetrend lesz érvényben. December 29-én a szombati, 30-án a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. December 27-28-án nem közlekedik sem a D11-es hajó, sem a 10-es, a 142-es és a 261E autóbusz. Ezeken a napokon a reggeli órákban nem jár továbbá a 98E, a 154B és a 162A járat sem, helyettük a 98-as, a 154-es és a 262-es busszal lehet utazni. A december 27-ről 28-ra virradó éjjel az éjszakai járatok munkanapi menetrendjük szerint indulnak. December 28-ról 29-re virradóra a pénteki, 29-ről 30-ra és 30-ról 31-re virradóra a szombati menetrendet kell figyelni.

December 31-én napközben a szombati menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége az áruházak bezárását követően – jellemzően 17-18 óra után – már nem érinti bevásárlóközponti megállóját.

Szilveszter éjjelén a 2-es, a 3-as és a 4-es metró egész éjjel jár majd, az 1-es metró éjjel 1 óráig jár, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rá.

Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. A HÉV-vonalakon is egész éjszaka lesz közlekedés, Békásmegyer (H5) és Csepel (H7) felé 30 percenként. A belváros felől a metrókat érdemes igénybe venni, mivel a Nyugati pályaudvartól, a Móricz Zsigmond körtértől, az Örs vezér terétől és a Határ úttól, illetve Kőbánya-Kispesttől a metróhoz csatlakozó éjszakai járatok sűrűbben indulnak.

Január 1-jén az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend, 2-ától az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Ezen a napon a 3-as metró ismét a felújítás idején érvényes forgalmi rend szerint jár majd. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.