Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Közlekedés Mindenszentek és halottak napja idején

Újbuda   |   2019, október 25 - 15:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Rendkívüli járatokat indít halottak napján és az azt megelőző időszakban a temetők felé a BKK. Emellett nagyobb kapacitással közlekedik számos, sírkertet is érintő járat már október 26-tól. Október 31-én nyitástól november 2-án zárásig az Újköztemető kivételével valamennyi sírkertbe csak mozgáskorlátozottak hajthatnak be gépkocsival.

Október 26-tól (szombattól) november 2-ig (szombatig) az Újköztemető a megszokott, de a szokásosnál sűrűbben közlekedő 28-as és 37-es villamossal közelíthető meg, továbbá rendkívüli járat indul november 1-jén a Keleti pályaudvartól a sírkerthez 28B jelzéssel. A Farkasréti temető megközelítését a szokásosnál sűrűbben közlekedő 59-es villamos, a Megyeri temetőét a 30B, az Erzsébeti temetőét a 36B, az Óbudai temetőét a 118B, a Budafoki temetőét pedig a 158B jelzésű rendkívüli buszjárat segíti. November 1-jén az M3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik.

A Farkasréti temető megközelítése

A Farkasréti temető a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar, és az M2-es metró felől a napközben sűrűbben közlekedő 59-es villamossal érhető el. Emellett a 8E autóbusz is gyakrabban közlekedik, gyors eljutást biztosítva többek között Kelenföld és Gazdagrét felől.

A Farkasréti temetőhöz vezető alábbi útvonalakon megállási tilalmat vezetnek be október 31-én 0 órától november 3-án 20 óráig:

  • a Hegyalja úton a Liptó utca és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
  • a Németvölgyi úton a Hegyalja út és a Brassó utca között mindkét oldalon,
  • az Érdi úton a Márton Áron tér és a Németvölgyi út között mindkét oldalon,
  • a Márton Áron téren, valamint
  • a Rátz Aladár utca mindkét oldalán a Márton Áron tér és a Denevér utca között.

A Budafoki temető megközelítése

A Budafoki temető az 58-as, a 158-as, a 250-es és a 250B buszjárattal közelíthető meg. November 1-jén (pénteken) és 2-án (szombaton) rendkívüli buszjárat is indul 158B jelzéssel a Savoya Park és a Budafoki temető között a 158-as busz vonalán, útvonala és menetrendje a BKK FUTÁR térképes felületén.

November 1-jén 8 órától november 3-án 20 óráig feloldják a megállási tilalmat a Nagy Kőbánya utcán, továbbá a Gádor utca felé egyirányúsítják a Debrő utcát és a Víg utcát.

A Budakeszi temető megközelítése

A Budakeszi temető könnyebb megközelíthetősége érdekében a 22A és a 222-es autóbusz október 26-27-én, valamint november 1-2-án (mindkettő szombat-vasárnap) a megszokottnál sűrűbben indul. A sírkert könnyebb elérhetősége érdekében október 26-a (szombat) és november 2-a (szombat) között a 22-es, a 22A, a 188-as és a 188E autóbusz ideiglenesen megáll a Budakeszi temető megállóhelyen, a főbejáratától 70 méterre is.

A Nagytétényi temető megközelítése

A Nagytétényi temető megközelítésére alkalmas 33-as, a 113-as, a 113A és a 133E busz megszokott menetrendje szerint közlekedik. A 33-as vonalon a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós buszokkal lehet utazni az október 26-27-i hétvégén, valamint november 1-jén és 2-án.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.