Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Közlekedésbiztonsági díjat nyert Újbuda

Újbuda   |   2021, május 17 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda harmadik helyezett lett Az év közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója kategóriában a Közlekedéstudományi Intézet pályázatán.

Az elismerést az önkormányzatnak az óvodás korcsoportban végzett közlekedésbiztonsági nevelési tevékenységéért ítélték oda. Az indoklásban kitértek egyebek mellett a Biztonságos Óvoda Kupa játékos vetélkedőre, a bicikliutak mellett elhelyezett figyelemfelhívó táblákra, az oktatási intézményekbe vezető útvonalakkal kapcsolatos igényfelmérésre, illetve a kapott válaszok alapján kidolgozott közlekedésfejlesztési tervekre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.