Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Közlekedésbiztonsági díjat nyert Újbuda

Újbuda   |   2021, május 17 - 11:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda harmadik helyezett lett Az év közlekedésbiztonsági társadalmi felelősségvállalója kategóriában a Közlekedéstudományi Intézet pályázatán.

Az elismerést az önkormányzatnak az óvodás korcsoportban végzett közlekedésbiztonsági nevelési tevékenységéért ítélték oda. Az indoklásban kitértek egyebek mellett a Biztonságos Óvoda Kupa játékos vetélkedőre, a bicikliutak mellett elhelyezett figyelemfelhívó táblákra, az oktatási intézményekbe vezető útvonalakkal kapcsolatos igényfelmérésre, illetve a kapott válaszok alapján kidolgozott közlekedésfejlesztési tervekre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.