Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

Közmeghallgatás: nem maradt nyitott kérdés

Újbuda   |   2018, december 4 - 13:03
Nyomtatóbarát változatSend by email


Közmeghallgatást tartott december 4-én az újbudai képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal üléstermében. A fórumra az érdeklődők a javaslataikat előre, írásban adhatták be, de a helyszínen is lehetett kérdezni. Akik előzetesen eljuttatták felvetéseiket az önkormányzathoz, ám személyesen nem tudtak megjelenni, tizenöt napon belül írásban kapnak választ. Az elhangzott kérdésekre a hivatal szakemberei és Hoffmann Tamás polgármester feleltek.

A felmerült igények között elhangzott a hulladékgyűjtők cseréje, a gyalogos közlekedés megkönnyítése a Móricz Zsigmond körtéren, a nemrég felújított Gomba körüli vendéglátó teraszoknál, mellékhelyiségek létesítése a Diószegi utcai és a Feneketlen-tavi játszótereknél, valamint a köztisztaság problémája, ezen belül a közterületeken elhagyott kutyapiszok felszámolása is. Hoffmann Tamás hangsúlyozta, hogy az önkormányzat mindent megtesz, de az ápolt környezet csak a lakosok közreműködésével tartható fenn.
Szóba kerültek a közlekedési, parkolási nehézségek is a Dayka Gábor utcában és környékén. Büki László városgazdálkodási igazgató ennek kapcsán elmondta, hogy a Polgármesteri Hivatal munkatársai foglalkoznak a problémákkal, elkészítették a térség forgalomtechnikai felülvizsgálatát, az egyeztetések folyamatban vannak az illetékes hatóságokkal.
(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közösségi komposztáló a Feneketlen-tónál

A HUMUSZ Szövetség és a FŐKERT ötlete még csak fél éves, tavaly októberben került ki az első olyan komposztáló keret a Tabánban, ahová a környékbeli társasházakban élők hordhatják lebomló hulladékukat. A nyári melegben a biológia hulladék nagyon kellemetlen szagot eredményezhet a kukákban, de miért is dobnák ki az emberek azt, ami újrahasznosítható?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.