Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. kedd, Fülöp, Evelin

Közösen a fővárossal

Újbuda   |   2018, március 30 - 10:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbudán több fontos közlekedési útvonal és csomópont található, amelyek az elmúlt években nem csupán megújultak, hanem jelentősen bővültek is. A fővárosi önkormányzat az újbudaival közösen olyan beruházások megvalósításán dolgozik, amelyek nemcsak kényelmesebbé, de élhetőbbé is teszik Budapestet.

Bátran kijelenthető, hogy kézzelfogható a változás Újbudán, hiszen az elmúlt években egy sor olyan beruházás valósult meg, amely által modernizálódtak az oktatási és egészségügyi intézmények, megújultak a zöld felületek, és nemcsak javultak, hanem bővültek is a közlekedési lehetőségek, utóbbiak érdekében jelentős fővárosi forrásokat is mozgósítva. Talán az egyik legfontosabb a fonódó és a jelenleg is bővülő 1-es villamosvonalak fejlesztése, amelyek új, környezetbarát és akadálymentes közlekedési kapcsolatot létesítettek Észak- és Dél-Buda között, miközben a pesti oldalt is könnyebben elérhetővé tették.

A közúti közlekedésben is fontos változások történtek, hiszen 2016 áprilisában adták át a naponta 120 ezres autósforgalmat lebonyolító budaörsi csomópontot, amelynek egyik legfontosabb célja a 4-es metró, a BKV- és Volán-járatok, valamint az összességében 1500 férőhelyes P+R parkolók jobb elérése. Folyamatosan újulnak meg a kerület útjai is, ezen belül a Fehérvári út felújítása is újabb szakaszba lép. Ennek részeként nem pusztán az útburkolat változik, de biztonságosabbá válnak a gyalogátkelőhelyek, rendezettebbé válik a parkolás is, újjászületnek a kapcsolódó zöld felületek, valamint kerékpársávokat is építenek.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.