Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Közösségi tervezés a Petzvál parkban

Újbuda   |   2019, március 27 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Petzvál József utca 16–22. mögötti kis park egy csendes, bensőséges zöld sziget, amelyet szinte kizárólag a környékbeli házak lakói használnak. Az elmúlt években egyre több panasz érkezett a terület állapotára. Haidar Norbert önkormányzati képviselő ezeket összefogva kezdeményezte az önkormányzatnál, hogy közösségi tervezéssel újuljon meg a terület.

A kerület bőségesen szerzett már tapasztalatokat a közösségi tervezés terén, hiszen az elmúlt esztendőkben több helyszínen is, például az Albert sétány vagy az Allende park esetében a helyiek bevonásával készültek el a felújítás tervei. Az együtt gondolkodás során kiderülnek a használói és fenntartói szempontok, felszínre kerülnek a lakók közötti nézetkülönbségek, a tervezők és a Budapest Dialog szakértői pedig segítenek, hogy végül mindig sikerüljön közös nevezőre jutni. Az önkormányzat a közösségi tervezés módszerével teszi lehetővé, hogy valós igényeken alapuló, átgondolt fejlesztés jöjjön létre.
A közös gondolkodás első lépéseként (március 12. és 25. között) egy kérdőívet tölthetnek ki az érdeklődők. Ezt követően négy tervezési alkalmon érlelődhet ki a végleges terv: április 1-jén a parkban, 3-án, 5-én és 8-án a Kelen Civil Közösségek Házában (Petzvál József utca 42.) este fél hattól.
A kérdőív és minden fontos információ elérhető a www.budapestdialog.hu/petzval oldalon.


(Újbuda Önkormányzata)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.