Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 6. szombat, Leonóra, Inez

Kreatív arcát mutatja Újbuda a dizájn-hétvégén

Újbuda   |   2014, május 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eleven design hétvége lesz a XI. kerületben május 9. és 11. között. A helyi kreatív ipar képviselői és kulturális színterei három napos fesztivált szerveznek a fenntarthatóság, a tudatos környezetépítés és a kreatív ipar jegyébe.

Kreatív arcát mutatja Újbuda a dizájn-hétvégén


A három napos programnak a "Bartók Béla Boulevard" (BBB) ad otthont, itt a szervezők szándéka szerint minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. Napközben vásárok és különböző közösségi és gyerekprogramok, kerekasztal-beszélgetések, délután és este pedig kiállításmegnyitók, vetítések és koncertek várják az érdeklődőket.

Dizájnerek segítségével bárki belekóstolhat a lámpa- vagy ékszerkészítésbe de akár a gasztro-dizájnba is. Lesznek élő koncertek, táncbemutatók, a Moha Kávéházban pedig a Miért design a design? címmel rendeznek kerekasztal beszélgetést. Szombaton az állandó kreatív műhelyek és kiállítások mellett a kerékpáré lesz a főszerep: a szakmai kerekasztal beszélgetésen kiderül, hogy győzött-e a biciklis forradalom Budapesten, lesz kerékpáros fotózás vörös szőnyegen, de bringaváz-dizájn kiállításra is sor kerül, amely után a tervezőkkel is lehet majd beszélgetni.

Vasárnap lesz a Feneketlen Majális amelyen a parkszínpad és az étterem közötti téren piknik és sárkányeregetés, gyerekrajz kiállítás és aszfaltrajzverseny várja a családokat, valamint bemutatkoznak a kerület civil műhelyei is. A résztvevőknek lehetőségük lesz hozzátenni ötleteiket, javaslataikat a Feneketlen-tó és park jövőjéről folytatott tervezéshez, valamint bekapcsolódhatnak a TeSzedd mozgalomba, segíthetnek megtisztítani a parkot és környékét.

A hétvége részletes programja az elevenkreativ.wordpress.com/programok honlapon vagy az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/ELEVENdesignhetvege?ref=stream&fref=nf) érhető el.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.