Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 15. péntek, Lóránt, Loránd

Krimivel indult a Téka

Újbuda   |   2020, július 13 - 10:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Juhász Anna kulturális nagykövet régi ötletet újított fel a Bartók Béla úti Mitzi Kávéházban. A Téka könyvklub eseményein könyvrajongók beszélgetnek írókról és művekről, az első téma Agatha Christie és a krimi volt július 12-én.

Kísérleti jelleggel indult útjára a Téka Újbudán. Az Irodalmi Szalonban a közönség mindig hallgatta a beszélgetést - mondta Juhász Anna, az estek háziasszonya, hozzátéve, hogy az élő könyvklubban már bárki megszólalhat, beszélhet az irodalomról. Kiemelte: a Téka mindig egy-egy szerző munkásságáról szól, az olvasás, az irodalom utáni rajongás összehozza a különböző generációkat.

Az első könyvklubon a járványveszély miatt csak kevesen vehettek részt, ezen Agatha Christie életműve és munkássága volt a téma. A rajongók megbeszélték olvasmányélményeiket és felolvasták kedvenc részleteiket is.

A rendezvénysorozat folytatódik, és ősszel gálaprogram készül az Irodalmi Szalon fennállásának tízedik évfordulójára is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.