Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szerda, Jeromos

Kultúrházak éjjal-nappal Újbudán is

Újbuda   |   2015, február 5 - 16:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Február 13-15. között több száz közművelődési intézmény lesz nyitva éjjel és nappal. A civil szerveződésből országos megmozdulássá nőtt programsorozatot kilencedik alkalommal tartják, a több napos rendezvénysorozattal a szervezők célja, hogy a művelődési házak sokszínűsége és a közösségépítés ismét bekerüljön a köztudatba.

Tavaly 420 közművelődési intézmény vett részt az eseményen, melyen 3000 közösség mutatkozott be generációktól függetlenül. Idén több kerületi művelődési ház is kínál programokat a rendezvényhez kapcsolódóan. Közülük az FMH színes, kreatív rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Pénteken a Hadart színi társulattal előadása, a foltvarró klub kreatív foglalkozása, valamint a történelmi táncklub lesz. Szombaton bemutatkoznak az FMH nemzetközi projektjei, melyek keretében különféle kézműves foglalkozások (gyöngyfűzés, szövés) rejtelmeibe vezetik be a látogatókat. Délelőtt 11 órától a Mező együttessel közösen szervezett farsangi gyermektáncház várja a kicsiket és nagyokat, déltől a klasszikus táncok kedvelői a Benkő Táncstúdióval ismerkedhetnek, majd késő délután a sportok szerelmesei vehetnek részt zumba órán. A nap zárásaként francia táncházat és farsangi mulatságot tartanak.

A programsorozat keretén belül pályázati lehetőségekkel ösztönzik a fiatalokat. A kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében négy pályázatot hirdetett a Magyar Népművelők Egyesülete. További információ és a programlista a www.kulturhazak.hu oldalon.

Kultúrházak éjjal-nappal Újbudán is

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.