Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Láthatósági mellény a kerületi óvodásoknak

Újbuda   |   2017, szeptember 21 - 11:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Négyezer láthatósági mellénnyel gazdagodnak a kerület óvodásai. Újbuda Önkormányzata a gyermekek megóvása mellett ezzel is szeretné ösztönözni a biztonságos és felelősségteljes közlekedés elterjedését.

Újbuda Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a kerület lakóinak közúti biztonságára, kiemelt figyelmet szentelve a legveszélyeztetettebb korosztálynak, a gyermekeknek. Már több rendezvényt, óvodák közötti versenyt szerveztek a rendőrség és a Közlekedéstudományi Intézet bevonásával, hogy népszerűsítsék a biztonságos, felelősségteljes közlekedés gondolatát. E közlekedésbiztonsági program újabb fontos állomása, hogy az önkormányzat az ősz folyamán négyezer láthatósági mellénnyel szereli fel a kerület óvodáit.

A hazánkban még kevéssé elterjedt, de külföldön gyakran alkalmazott kreatív megoldás nagyban hozzájárul az általában veszélyérzet nélkül, csoportosan közlekedő óvodások biztonságához. A mellények hatékony eszközei lehetnek annak, hogy a gyermekekben már a legkisebb kortól elkezdjen kialakulni az utcai közlekedésben létfontosságú felelősségérzet; a feltűnő szín és a fényvisszaverő csíkok lényegesen láthatóbbá teszik őket az autósoknak, és nem utolsósorban nagy segítség az őket vezető óvodapedagógusoknak, akikre hatalmas felelősség hárul ilyenkor. Sőt, kiegészítésképpen a Közlekedéstudományi Intézet a mellények mellé minden kerületi óvodának ad három ügyességi társasjátékot, ezek szintén a biztonságos és felelősségteljes közlekedésre tanítják a gyermekeket, játékos formában.

Balogh Borsa

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.