Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Leginkább a villamosmérnököket keresik

Újbuda   |   2015, március 19 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csaknem kétszáz kiállító és több ezer állásajánlat és szakmai gyakorlati lehetőség közül válogathatnak a Műegyetemi Állásbörze látogatói.

Az idén negyvenedik alkalommal megrendezett börzén nem csupán a hallgatóknak és diplomás pályakezdőknek, hanem a néhány éve már aktívan állást kereső Y generáció - az 1980 és 1995 születettek - tagjainak is kínálnak állásokat, gyakornoki pozíciókat.
Kiss Gergő, az esemény szervezője szerint: a mérnöki végzettség mellett informatikai, pénzügyi, közgazdasági, logisztikai képzettséggel rendelkezőknek is több lehetőséget kínálnak a kiállítók. Hozzátette: a legnagyobb igény idén is a villamosmérnökökre van, de több mint 80 munkaadó kínál állást gépészmérnököknek és informatikai végzettséggel rendelkezőknek is. A kevésbé keresett bölcsész, jogi, természettudományi és vegyészmérnöki végzettségűeknek is 20-20 cég hirdetett meg pozíciókat. Kiemelte: az építő cégek visszatértek a rendezvényre, így az építész- és építőmérnökök is 16-20 munkáltató ajánlatai közül válogathatnak.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az oltásnál nincs jobb megoldás  

A Covid-19 elleni oltás hatásosságáról, az esetleges mellékhatásokról, az elérhető információkról kérdeztük dr. Komáromi Zoltán háziorvost és dr. Falus Ferenc korábbi tisztifőorvost.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.