Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 15. vasárnap, Enikő, Melitta

Libegőzzön éjszaka!

Újbuda   |   2019, augusztus 22 - 12:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Éjszakai Libegőzést szervez augusztus 31-ére a BKV Zrt. A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2000 forintos retúrjeggyel lesz látogatható.

Már megvásárolhatók az Éjszakai Libegőzés elővételes jegyei, de a rendezvény idején a Zugligeti Libegő völgyállomásán is lesz lehetőség jegyvásárlásra. A három év alatti gyerekek díjmenetesen utazhatnak.

Elővételre a következő helyeken van lehetőség:

  • Zugligeti Libegő völgy- és hegyállomásán, nyitva tartási időben, 10:00-tól 19:00-ig,
  • Deák téri Múzeumban, nyitva tartási időben. Cím: 1052, Budapest Deák Ferenc téri metró aluljáró

A 2019. július 20-i hasonló eseményen fel nem használt jegyek is érvényesek az Éjszakai Libegőzésre.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bomba: megkezdődött a hatástalanítás  

Megkezdték a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos, amerikai légibomba hatástalanítását a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei. Lezárták a Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között, a Villányi utat a Bartók Béla út és a Fadrusz utca között, valamint a Villányi út-Balogh lejtő-Balogh Tihamér utca-Somlói út-Kelenhegyi lépcső-Ménesi út-Bartók Béla út által határolt területet. Több villamos és busz nem, vagy modósíttott útvonalon jár az érintett szakaszokon. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várják, amely a zárás ideje alatt befogadóhelyként üzemel. (cikkünk hamarosan frissül)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.