Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Ma kiderülnek a középiskolai felvételi eredmények

Újbuda   |   2019, február 7 - 11:02Nyomtatóbarát változatSend by email

Hamarosan valamennyi középiskolába jelentkező gyerek megtudja írásbeli vizsgája pontszámát. Szóbeli vizsgát csak azok a középiskolák szervezhetnek, amelyek előírták a központi írásbeli vizsgán a részvételt. A szóbeliket február 21. és március 14. között tartják országszerte.

A legtöbb diák felvételi ügyeit az általános iskola intézi, így őket mindenről tájékoztatják az intézmények. Fontos, hogy a felvételin annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni február 18-ig - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján lehetőség van az eredeti továbbtanulási sorrend megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni és postázni. Erre 2019. március 21-én és 22-én,a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon lesz lehetőség. Tehát az általános iskola 8. évfolyamán tanulók valamint a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, azoknak a módosítást az általános iskolájában végezhetik el.

Fontos, hogy a módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban az eredetileg beírtak sorrendje átalakítható, illetve újtanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapotokon is szerepelt. Tahát egy teljesen új iskolát már nem lehet felvenni a listára.

Eduline/Újbuda