Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

MAC–Fradi házi rangadó az Erste Liga rájátszásban

Újbuda   |   2021, március 12 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minden idők leghosszabb hazai meccse a Tüskecsarnokban

Érdekesen alakult az ellenfélválasztás a jégkorong Erste Liga nyolccsapatos rájátszása kezdetén. Ilyenkor a legjobban szereplő három csapat dönti el, melyik ellenféllel kíván megharcolni a négy győzelemig tartó playoffban. A Corona Brasov az utolsóként bejutó Vasast választotta, a Ferencváros döntését pedig valószínűleg a járvány befolyásolta. A Tüskecsarnokban vendégeskedő Fradi ugyanis az ott házigazdának számító, az alapszakasz 5. helyén végzett MAC HKB Újbudát jelölte meg ellenfélül. Így az Újbudán játszó hokisoknak ki sem kell tenniük a lábukat a kerületből, amivel sokkal kevesebb esélyt adnak a koronavírusnak. A Csíkszereda a Gyergyóval, az Újpest a DEAC-cal küzd meg a negyeddöntőben.

Március 2-án megkezdődtek a párharcok, lapzártánkig két mérkőzést játszott le a MAC HKB Újbuda társbérlőjével, az FTC Telekommal. A MAC kezdett jobban, de végül a zöld-fehérek nyertek 4-1-re. A következő meccsen sikerült a visszavágás, a hosszabbítás után közel négy órán át tartó csatát a MAC HKB Újbuda nyerte meg.

A többi gárda küzdelmében lapzártánk idején a Corona Brasov 2-0-ra állt a Vasassal szemben – hozva a papírformát –, ugyanígy alakult a DEAC–Újpest játszma. A negyedik páros esetében az első mérkőzést a Csíkszereda, a másikat pedig a Gyergyó húzta be.

D. B. S.

Fotó: Szalmás Péter, FTC-Telekom

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.