Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 31. kedd, Árpád

Mága Zoltán és zenekara a Szent Imre templomban

Újbuda   |   2016, augusztus 30 - 15:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mága Zoltán hegedűművész a "Hangok és harangok" elnevezésű klasszikus zenei fesztivál keretében ad hangversenyt a Villányi úti Ciszterci Szent Imre templomban.

Öt évvel ezelőtti koncertsorozatát eleveníti fel Mága Zoltán hegedűművész. Ezúttal is a magyar zenei kultúrát szeretné népszerűsíti, és konkrét segítséget is nyújtana a koncerteknek otthont adó településeknek. A Kárpát-medencében élő magyarságot megszólító rendezvény keretében Magyarország minden megyéjében, valamint Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságban és a Felvidéken székesegyházakban és bazilikákban, katolikus, református és evangélikus templomokban, zsinagógában egyaránt felcsendül majd a zene. A nagyszabású koncertsorozattal újbudai programja szeptember 3-án, este 8 órai kezdettel lesz a Ciszterci Szent Imre Plébánia templomban. Műsoron Verdi, Handel, Cohen, Pergolesi, Schubert, Mozart művek lesznek.

A koncertre a belépés ingyenes, a fesztiválsorozat minden egyes állomása a jótékonyság jegyében zajlik, azaz támogatói jegy vásárolható.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ha egyedül vagy, mi veled vagyunk  

Újbuda mindenkinek segít, aki a kijárási korlátozások alatt nem tud kihez fordulni. Legyen szó alapvető élelmiszerek vagy gyógyszerek beszerzéséről, otthoni ápolásról, a segítség csak egy telefonhívásra van - Újbudai Információs Vonal: ☎️ +36 1 3724566 ☎️

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.