Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. vasárnap, Elemér

Magánintézményt nyit a Godot Galéria

Újbuda   |   2019, szeptember 13 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 1-én nyílik a Godot Kortárs Művészeti Intézet, a Bartók Béla úti Godot Galéria új művészeti intézménye Óbudán. Az esemény egyben a negyedik Godot Young Generation Art Fair megnyitója is lesz.

A Godot Galéria huszadik évfordulója alkalmából létrehozta a Godot Kortárs Művészeti Intézetet (Godot Instutute of Contemporary Art - GICA). Az óbudai Goldberger gyár területén lévő kortárs képzőművészeti központ új kiállítási teret jelent Budapesten. A 700 négyzetméteres csarnoktérrel és a hozzá tartozó 4 szintes épülettel egyedülálló független képzőművészeti intézményben projekt room-okat és műterem lakásokat is kialakítanak. - Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a művészet szabad áramlásának, teret adva fiatal művészek és kurátorok önálló alkotói szabadságának kibontakoztatására – áll az intézet honlapján.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.