Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. vasárnap, Andrea, Ilma

Magántőkéből bővül a MOL Bubi a BudaParton

Újbuda   |   2020, július 10 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer, ezzel 158 helyszínen összesen kibérleni az almazöld bicikliket Budapesten. A Dombóvári út és a Buda-part tér sarkán található új dokkoló a Property Market fejlesztésében valósult meg.

Új MOL Bubi gyűjtőállomást alakítottak ki a kerületben, a Kopaszi-gáttal szemben 25 bringa dokkolhat egyszerre. A BudaPart beruházáshoz kapcsolódó állomás dokkolóit és a terminált, valamint a terveztetési, engedélyezési, rendszerbe illesztési feladatokat a városnegyed fejlesztője finanszírozta, a teljes körű üzemeltetés a BKK hatáskörébe tartozik. A mostani telepítéssel a XI. kerület huszadik MOL Bubi gyűjtőpontja létesült.

A BudaPart GATE gyűjtőállomás főként a Lágymányosi-öböl túloldalán épülő új városnegyedben élőket és dolgozókat szolgálja. Nem ez az első magántőkéből megvalósult bringaállomás, korábban a Corvin sétányon és a Westend bevásárlóközpont bejárata mellett is hasonló konstrukcióban épült hasonló.

Jövőre megújul a MOL Bubi

A főváros még májusban döntött arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével teljesen megújul a MOL Bubi. Tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. A szolgáltatás díjrendszere is teljesen átalakulna.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.