Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 8. szerda, Mária

Malac, görény, nyuszi és kutya a Bethlen-napon

Újbuda   |   2017, június 13 - 15:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

A házi kedvencekről szólt az idei Bethlen-nap a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban.

Bethlen Robi a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium papagája, Csülök Marvin a malac, Szilka a belga juhász, Kókusz a fehér eb, Tündérbogyó a fekete nyuszi, Passzi a házi nyuszi és egy barátságos, kézmeleghez szoktatott görény volt fókuszban a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tematikus napján. - Az állatokat a gyerekek és tanáraik vitték magukkal, hogy emeljék az állatok és állattartás jegyében szervezett, minden évben megtartott Bethlen-nap fényét - mondta Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő.

Az osztálytermekben különféle feladatok vártak a gyerekere, a könyvtárban például műanyag játék békákat „ugrattak” vödörbe, máshol az interaktív táblán látható állatok képét, hangját kellett felismerni, illetve a 3D-s nyomtatóval készített állatfigurák tulajdonságait kellett jellemezni. Hallhattak előadást a bevitt állatok mindennapjairól, majd simogatták, babusgatták, tanulmányozták a kedvenceket.

A Betlen-nap minden évben más témára fókuszál - mondta Kalocsai Orsolya szervező. Emlékeztetett: tavaly a tolerancia és az esélyegyenlőség jegyében telt a nap. Az idei rendezvény ötletét az adta, hogy akkor számos gyengén látó érkezett kísérő kutyával, akikbe a gyerekek azonnal beleszerettek.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Az ünnepek alatt is fontos az óvatosság  

Jönnek az ünnepek, amikor a családok, a társaságok találkozni akarnak – mit tanácsol dr. Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos látva a fertőzöttek magas számát? Tavaly nagy elővigyázatosságra intett, de idén már elég sokan beoltatták magukat.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.