Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Másodszor volt Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor az Allee-nál

Újbuda   |   2018, január 22 - 11:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén még több gasztronómiai csodát, árust és különlegességet hoztak a II. Forralt Bor Fesztivál és Téli Italmámor szervezői Újbudára.

Az esemény nem a felelőtlen italozásról szólt, hanem a téli szívet és lelket is melengető fűszeres és kultikus forraltborról. Nemcsak szőlőből készült fehér- és vörösborok, de áfonyából, eperből alkotott csodák is forrtak az épület melletti sétányon. A legtöbb standnál készültek alkoholmentes forró italok is, az ízesítők fantáziájának csak a jó ízlés szabott határt.

Idén óriási kézműves sajt- és hentesárú választék is színesítette a kínálatot, de a vidéki és külföldi gasztronómia szerelmesei is sok érdekességre leltek a Kőrösi József utcában.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A UPC új Digitális Tanterme a Bethlen suliban

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Azt ígérik, hogy a rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. A szolgáltatás a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.