Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 9. csütörtök, Erhard

Még lehet jelentkezni a keresztény önkéntes akcióra

Újbuda   |   2015, szeptember 22 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös összefogásra hívja a fiatalokat a három történelmi keresztény egyház azzal a céllal, hogy együtt tegyenek másokért, a környezetért. A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház 72 óra nevű projektje egy kompromisszum nélkül szociális, önkéntes akció, melynek ideje október 8-11. között lesz.

Németországból indult és Európa jelentős részén sikerrel járt az a projekt, amelyre Magyarországon szeptember végéig lehet jelentkezni a 72 óra honlapján. Ennek keretében országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai teljesítenek közhasznú feladatokat 72 órán, azaz három napon keresztül. Feladatuk közé tartozik például intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek. A program olyan tevékenységet is tartalmaz, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhető.

A 72 óra elsősorban középiskolásoknak és egyetemistáknak szól, őket várja október 8-11-e között.

Bővebb információ és regisztráció az esemény honlapján: www.72ora.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Márton láda a Bocski úton  

A Bocskai út 10. szám alatt található Márton láda, az újbudai evangélikusok adok-kapok ételládája. A dobozba élelmiszeradományt várnak a gyülekezet munkatársai.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.