Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Még tart a nagyszabású őszi játszótér és közterület takarítási akció

Újbuda   |   2020, november 3 - 21:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember végétől kezdve nagyszabású játszótér és közterület takarítási akciót indított Újbuda.

Megtisztultak a kerület játszóterei és az olyan, eddig sokszor elhanyagolt területek is, mint például a gellérthegyi lépcsők.

Az akció nem egyszeri, ugyanis mostantól sűrűbb rendszerben fogják a képeken látható játszótereket tisztítani, takarítani.

Újbuda facebook oldalán folyamatosan bővülő galériában megtekinthetőek a megtisztult játszóterek és közterületek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.