Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Megkezdődött a gazdagréti Szivárvány Óvoda bővítése

Újbuda   |   2018, július 11 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

A vakáció a gyermekek életében a pihenés, az aktív kikapcsolódás megújító időszaka, a fenntartók pedig ilyenkor hozzák rendbe, renoválják, esetleg bővítik az oktatási intézményeket. Ez egyik ilyen átalakuló intézmény a gazdagréti Szivárvány Óvoda, ahol nemrég Hoffmann Tamás polgármester is szemrevételezte a már zajló építkezést.

A Gazdagréti Szivárvány Óvoda bővítése azért vált időszerűvé, mert az elmúlt években épült lakóparkok hatására megemelkedett a városrész népessége. A lakásokba beköltöző fiatalok közül sokan családot alapítottak, gyermekeik pedig részben óvodás korba léptek. A lakossági igényeket követve, Újbuda Önkormányzata megkezdte a nagyberuházást, így októbertől összesen 330-an, azaz a korábbinál 120-szal többen járhatnak a Szivárvány óvodába.

A munkálatok révén egy új épületszárny létesül és megújul az intézmény energetikai rendszere is: padlófűtéses helyiségekkel, tornateremmel várják majd az óvodásokat. A gazdagréti ovi a kerület egyik legmodernebb és legszebb óvodájává válik, teljesen akadálymentes lesz, ahol lift segíti majd a szintek közötti közlekedést. Az épület alapterülete mellett az óvoda kertje is nagyobb lesz, megfelelve ezzel a megnövekedett létszámnak. A kertbe esővíz tározók kerülnek, ezekből a jövőben a kert öntözését látják el.

Szeptember elején a felújított régi épületben, nyolc csoporttal kezdődhet a nevelési év, október közepétől pedig az új épületrész 120 gyereknek helyet adó, négy csoportja is csatlakozhat a Szivárvány Óvodához.

Megszépülnek az intézmény vonzáskörzetében található közterek is. Újbuda Önkormányzata saját forrásból és a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Térköz pályázaton elnyert 140 millió forintból valósítja meg a Gazdagréti tér és az odavezető kaptató sétány rendezését. A teljes korszerűsítés során esztétikusabb burkolatot kapnak a járdák, újabb parkolóhelyeket alakítanak ki és a zöldterület nagyságát is megnövelik Gazdagrét északi részén.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.