Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Megkezdődött a gazdagréti Szivárvány Óvoda bővítése

Újbuda   |   2018, július 11 - 12:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

A vakáció a gyermekek életében a pihenés, az aktív kikapcsolódás megújító időszaka, a fenntartók pedig ilyenkor hozzák rendbe, renoválják, esetleg bővítik az oktatási intézményeket. Ez egyik ilyen átalakuló intézmény a gazdagréti Szivárvány Óvoda, ahol nemrég Hoffmann Tamás polgármester is szemrevételezte a már zajló építkezést.

A Gazdagréti Szivárvány Óvoda bővítése azért vált időszerűvé, mert az elmúlt években épült lakóparkok hatására megemelkedett a városrész népessége. A lakásokba beköltöző fiatalok közül sokan családot alapítottak, gyermekeik pedig részben óvodás korba léptek. A lakossági igényeket követve, Újbuda Önkormányzata megkezdte a nagyberuházást, így októbertől összesen 330-an, azaz a korábbinál 120-szal többen járhatnak a Szivárvány óvodába.

A munkálatok révén egy új épületszárny létesül és megújul az intézmény energetikai rendszere is: padlófűtéses helyiségekkel, tornateremmel várják majd az óvodásokat. A gazdagréti ovi a kerület egyik legmodernebb és legszebb óvodájává válik, teljesen akadálymentes lesz, ahol lift segíti majd a szintek közötti közlekedést. Az épület alapterülete mellett az óvoda kertje is nagyobb lesz, megfelelve ezzel a megnövekedett létszámnak. A kertbe esővíz tározók kerülnek, ezekből a jövőben a kert öntözését látják el.

Szeptember elején a felújított régi épületben, nyolc csoporttal kezdődhet a nevelési év, október közepétől pedig az új épületrész 120 gyereknek helyet adó, négy csoportja is csatlakozhat a Szivárvány Óvodához.

Megszépülnek az intézmény vonzáskörzetében található közterek is. Újbuda Önkormányzata saját forrásból és a Fővárosi Önkormányzat által meghirdetett Térköz pályázaton elnyert 140 millió forintból valósítja meg a Gazdagréti tér és az odavezető kaptató sétány rendezését. A teljes korszerűsítés során esztétikusabb burkolatot kapnak a járdák, újabb parkolóhelyeket alakítanak ki és a zöldterület nagyságát is megnövelik Gazdagrét északi részén.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.