Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 15. kedd, Jolán, Vid

Megnyíltak a Bóbita új csoportszobái

Újbuda   |   2021, április 22 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Befejeződött a férőhelybővítés a Bóbita bölcsőde új épületrészében, ahol a 28 új férőhely kiszolgálására helyet kapott két foglalkoztató – a hozzá tartozó fürdetővel és két átadóval –, valamint nevelőtestületi terem, pszichológusi szoba, sószoba és raktár.

A meglévő épületen belül kialakítottak az udvarról megközelíthető gyermekmosdókat, takarítószer-tárolókat és akadálymentes mosdót is, a bővítéssel érintett egységhez pedig játszóudvart, az előkertben új parkolót és akadálymentes parkolót hoztak létre. A teljes épület homlokzatát hőszigetelték, az új épületrészen napelemrendszer segíti az energiahatékony működést. A bővítés finanszírozásához Újbuda Önkormányzata 133,4 millió forinttal járult hozzá, az állam 224 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrást biztosított.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új igazgatót kap a Karinthy Színház  

– Július 1-jétől Berettyán Nándor vezeti igazgatóként a Karinthy Színházat – jelentette be Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) titkára. A 28 éves színész 2017-ben végzett a Kaposvári Egyetemen, Vidnyánszky Attila osztályában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.