Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. hétfő, Friderika

Megújul a Citadella és környezete

Újbuda   |   2020, június 10 - 13:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hosszú évtizedek után megújul a 11. kerület területén található, de nem önkormányzati hatáskörbe tartozó Citadella erőd és környezete. A 2023-ra ígért beruházás során múzeumot és közparkot is kialakítanak.

Múzeumot és közparkot alakítanak ki a Gellért-hegy tetején álló Citadella erőd és közvetlen környezetének rehabilitációja során. A fejlesztést kiemelt kormányzati beruházás keretében végzik. A fejlesztések első ütemében, az állapotfelmérés, valamint a régészeti és tervezési munkák után elkezdődik a Citadella belső udvarának felújítása és a külső falak rekonstrukciója. A második ütemben, 2023-ra elkészül egy kiállítóhely is, korszerű közösségi terekkel, új zöldfelületekkel és a kényelmet szolgáló infrastruktúrával. - Szerethető, új találkozási pontként és közösségi térként fog megnyílni az átfogó rekonstrukción áteső, hosszú évtizedek óta elhanyagolt Citadella erőd és közvetlen környezete - mondta sajtóbejáráson a projekt kormánybiztosa, Fodor Gergely.

Az erődön és közvetlen környezetében végzett állapotfelmérés érinti majd a Szabadság-szobrot is, a vizsgálatok lezárultával lehet megmondani, hogy szükséges-e az emlékmű rekonstrukciója. A területet már 2022-ben megnyitják, a beruházás második üteme, amely a kiállítást is magában foglalja, 2023-ra fejeződik be.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Olescher Tamástól búcsúzunk  
 

Olescher Tamás Munkácsy-díjas újbudai festőművész, díszlettervező, performer, 1954. május 31-én született Budapesten. Már a ’70-es években kapcsolatba került az alternatív művésztársadalommal, amelynek tagjai a "tűrt" és "tiltott" kategória határán mozogtak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.