Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. szombat, Pál

Megújul a Labirintus játszótér

Újbuda   |   2019, május 24 - 09:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Piknikkel búcsúztatták a családok a Sopron út és Bánát utca sarkán lévő Labirintus játszótér régi eszközeit.

Az egész napos eseményen kisvonat, körhinta, ugrálóvár, lufihajtogató bohóc, játékhorgászat várta a legkisebbeket, közben pedig lángost, kürtőskalácsot és ivólevet fogyaszthattak a kiérkezők.

A szabadtéri játéklehetőségeket csak néhány hónapig kell nélkülözniük a családoknak, nyár végére korszerűbb, a mai igényeknek sokkal inkább megfelelő eszközökkel bővül a tér. – A Labirintus játszótér korszerűsítése időszerűvé vált. Bár voltak tervek a modernizálásra, úgy gondoltuk, sokkal jobb, ha a szülők és gyerekek döntik el, milyen játékokat és létesítményeket szeretnének – mondta lapunknak az ötletgazda, Haidar Norbert önkormányzati képviselő, aki maga is meglepődött, milyen sokan küldték el javaslatukat. – Több mint száz ötlet érkezett, ezek közül igyekeztünk minden megvalósíthatót beépíteni a tervekbe. Az itt lakók találták ki a multifunkciós sportpályát, a homokozó feletti árnyékolót, a több mint ötven gyermeket kiszolgáló labirintusjátékot, valamint a minden korosztály számára elérhető hintaparkot is – tájékoztatott a képviselő.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.