Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Megújult a Lecke utcai óvoda udvara

Újbuda   |   2014, augusztus 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Mozgolóda Óvoda szeptemberben nemcsak magas színvonalú ellátással, de megszépült környezettel is várja a környékbeli gyerekeket. Erről győződött meg a minap és számolt be az intézményben történt fejlesztésekről Hoffmann Tamás polgármester és Nagyné Antal Anikó képviselő.

Az önkormányzat 27 millió forintot költött az óvoda felújítására, amelyből a legnagyobb részt az udvar felújítására fordították - mondta a helyszínen Nagyné Antal Anikó. A KRESZ pályával is rendelkező Mozgolóda ovi udvarát sokan a kerület egyik legszebb óvodaudvarának tartják, ezt pedig tovább erősíti a mostani felújítás. Néhány éve műfüves ovifoci pályát építettek a kertbe, legutóbb pedig hintákkal és kreatív játszóeszközökkel gazdagodott a terület.

A játékok körül mindenhol puha gumiburkolat vagy gyepszőnyeg védi a gyerekek épségét és teszi szebbé a környezetet. - Az udvar régen poros és sáros volt, ezen szerettünk volna javítani a parkosítással, füvesítéssel és az új burkolatokkal – mondta Hoffmann Tamás, a kerület vezetője.

Az épület belseje is megszépült: új padlóburkolatot kaptak a folyosók, kicserélték az utcafronti nyílászárókat, új öltözőket építettek a kicsiknek, a helyiségeket pedig kifestették. A munkálatok során - az erős napfény ellen védő - árnyékolók kerültek az ablakokra és étellift is épült a konyhába.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.