Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket

Újbuda   |   2014, november 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megválasztották a főpolgármester-helyetteseket a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülésén.

A Főváros Közgyűlés pénteki határozata értelmében Bagdy Gábor pénzügyi, gazdasági, vagyoni kérdésekért felelős-, Szeneczey Balázs a fejlesztésekért-, Szalay-Bobrovniczky Alexandra pedig a humán terület felelős főpolgármester-helyettes lesz.

Bagdy havi illetményét 1 037 057 forintban állapították meg, és 155 559 forint költségtérítésre jogosult. Szeneczey Balázs havi 972 241 forintot kap, költségtérítése pedig 145 836 forint. Szalay-Bobrovniczky Alexandra illetménye havonta 907 425 forint, költségtérítését pedig 136 114 forintban határozták meg.

A főpolgármester fizetését törvény szabályozza: 2013 januárjától az alapilletménye 602 940, az illetménykiegészítése 301 470, a vezetői illetménypótléka 391 911 forint, vagyis összesen havi bruttó 1 296 321 forint illeti meg. Helyetteseinek a fizetését a főpolgármesteri illetmény 70 és 90 százaléka között határozhatják meg. Tarlós István és helyettesei a főjegyző indítványa szerint hivatali autóra és hivatali telefonra is jogosultak.

A főpolgármester-helyettesek letették hivatali esküjüket, az alakuló ülésen esküt tettek a közgyűlési képviselők, az egyes kerületek vezetői. A személyi döntéseket titkos szavazással hozta meg a közgyűlés. A testület egyhangúlag megválasztotta Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert önkormányzati és rendészeti tanácsnoknak.

MTI

Képünkön Tarlós István főpolgármester és egyik helyettese Szalay-Bobrovniczky Alexandra látható

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiváló sportolók, kiváló tanulók  

Október 21-én a Gabányi László Sportcsarnokban adta át 20 fiatalnak a Papp László sportolói ösztöndíjakat László Imre polgármester, Bakai-Nagy Zita alpolgármester, Bedő Dávid képviselő, sport- és szabadidő tanácsnok, valamint ifj. Papp László, az ökölvívó sportlegenda fia.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.