Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Mozgalmas éve van a Szent Kristóf Szakrendelőnek

Újbuda   |   2015, szeptember 15 - 12:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évértékelővel összevont ünnepséget tartottak a Szent Kristóf Szakrendelő dolgozóinak a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban szeptember 12-én. Átadták a legjobb szakembereknek járó kitüntetéseket is, majd zenés, táncos mulatsággal ünnepeltek.

Az elmúlt hónapokban közel 800 ezer esetet láttak el a Szent Kristóf szakrendelőhöz tatozó gyermek- és felnőtt szakrendeléseken, a védőnői szolgálatnál és a gyermekfogászaton. Azaz az újbudaiak évente átlagosan négyszer, ötször mennek szakrendelésre. Míg öt éve 370-en dolgoztak az intézményben, az állomány létszáma az utóbbi évben 425, az orvosok, a szakdolgozók és a védőnők száma egyaránt emelkedett. - A dolgozói létszámnövekedéssel igyekszünk segíteni, hogy minél kevesebb legyen a betegeknek a várakozási idő - mondta Kóti Tamás főigazgató.

Az évértékelőn átadták a legjobbaknak járó kitüntetéseket: az év orvosa Kelemen Judit, a Fül-Orr-Gégészet osztályvezető főorvosa lett, az év védőnője díjat Szamosi Zora kapta, az év asszisztense Kaporné Mária a sebészet dolgozója, az év osztálya pedig a XI. és a XXII. kerületet is ellátó pszichiátriai gondozó és addiktológia lett. A kitüntetések átadásán Hoffmann Tamás polgármester és Király Nóra alpolgármester is részt vett.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.