Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. kedd, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Művér folyt az elsősegélynyújtók versenyén

Újbuda   |   2018, május 15 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megrendezték a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó-versenyét, amelynek fővárosi fordulóját május 12-én tartották a Bikás parkban.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg a versenyt, amelynek célja, hogy a fiatalok elsősegélynyújtó ismereteiket fejlesszék, gyakorolják. A vetélkedőt minden évben a Vöröskereszt május 8-ai világnapjához legközelebb eső hétvégén tartják. A mostani programon a szervezők először elmagyarázták a parkba érkezőknek, hogy amit látnak az nem a valóság, hanem az animátoraik eljátszák a fájdalmat és a rájuk bízott szituációt. Ezt követően a területi fordulókon győztes általános- és középiskolai csapatoknak nyolc állomáson kellett valósághű baleseti szimulációkban bizonyítaniuk tudásukat.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója lapunknak elmondta: a verseny minden évben kiemelt, fontos része a világnapi ünnepségsorozatnak. A Bikás parkba már negyedik alkalommal tértek vissza, hogy megrendezzék a nagyszabású fővárosi megmérettetetést, amelynek lebonyolítását Újbuda Önkormányzata évről évre segíti.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.