Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Művér folyt az elsősegélynyújtók versenyén

Újbuda   |   2018, május 15 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megrendezték a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó-versenyét, amelynek fővárosi fordulóját május 12-én tartották a Bikás parkban.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg a versenyt, amelynek célja, hogy a fiatalok elsősegélynyújtó ismereteiket fejlesszék, gyakorolják. A vetélkedőt minden évben a Vöröskereszt május 8-ai világnapjához legközelebb eső hétvégén tartják. A mostani programon a szervezők először elmagyarázták a parkba érkezőknek, hogy amit látnak az nem a valóság, hanem az animátoraik eljátszák a fájdalmat és a rájuk bízott szituációt. Ezt követően a területi fordulókon győztes általános- és középiskolai csapatoknak nyolc állomáson kellett valósághű baleseti szimulációkban bizonyítaniuk tudásukat.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója lapunknak elmondta: a verseny minden évben kiemelt, fontos része a világnapi ünnepségsorozatnak. A Bikás parkba már negyedik alkalommal tértek vissza, hogy megrendezzék a nagyszabású fővárosi megmérettetetést, amelynek lebonyolítását Újbuda Önkormányzata évről évre segíti.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.