Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. vasárnap, Miklós

Művér folyt az elsősegélynyújtók versenyén

Újbuda   |   2018, május 15 - 09:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is megrendezték a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó-versenyét, amelynek fővárosi fordulóját május 12-én tartották a Bikás parkban.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg a versenyt, amelynek célja, hogy a fiatalok elsősegélynyújtó ismereteiket fejlesszék, gyakorolják. A vetélkedőt minden évben a Vöröskereszt május 8-ai világnapjához legközelebb eső hétvégén tartják. A mostani programon a szervezők először elmagyarázták a parkba érkezőknek, hogy amit látnak az nem a valóság, hanem az animátoraik eljátszák a fájdalmat és a rájuk bízott szituációt. Ezt követően a területi fordulókon győztes általános- és középiskolai csapatoknak nyolc állomáson kellett valósághű baleseti szimulációkban bizonyítaniuk tudásukat.

Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének igazgatója lapunknak elmondta: a verseny minden évben kiemelt, fontos része a világnapi ünnepségsorozatnak. A Bikás parkba már negyedik alkalommal tértek vissza, hogy megrendezzék a nagyszabású fővárosi megmérettetetést, amelynek lebonyolítását Újbuda Önkormányzata évről évre segíti.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.