Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 2. szerda, Melinda, Vivien

Nagytakarítás a Kerület Napján

Újbuda   |   2020, november 14 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai őszi nagytakarítás keretében 2020. november 11-én, a Kerület Napján nagytakarítást szervezett az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. a FŐKERT Nonprofit Zrt. és az FKF Nonprofit Zrt. partneri együttműködésével a Móricz Zsigmond körtéren és környékén.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. 10 fővel vett részt a munkálatokban. Elsősorban a gyepfelületek takarítását, kaszálását, a kaszálék és lomb  összegyűjtését végezték, megkapálták, összetakarították a cserjék körüli területet, a virágágyakat, fahelyeket.
Az FKF Nonprofit Zrt. 8 munkatársa elsősorban a kommunális hulladékgyűjtő edények ürítését, a darabos szemét és a falevelek  összeszedését, valamint 3 db kommunális járdaseprővel a Móricz Zsigmond körtér burkolatának takarítását végezte el.
Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. pedig 45 fővel a darabos szemét és a falevelek összeszedését, a Móricz Zsigmond körtér és környezetének takarítását elektromos járdaseprővel, kézi járdaseprővel és gyommentesítő géppel, valamint egy elektromos platós teherautóval a hulladék elszállítását végezte el.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Zöld Óvoda minősítéseket  

Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek december 1-jén személyesen adták át az "Örökös Zöld Óvoda" és a "Zöld Óvoda" címet igazoló okleveleket, és az ehhez járó jutalmakat öt intézményben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.