Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szerda, Hella

„NEM VAGY EGYEDÜL” séta a demenciával élőkért

Újbuda   |   2018, augusztus 29 - 17:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda is csatlakozik ahhoz az országos felhíváshoz, amelyet Nem vagy egyedül! címmel hirdettek meg az Alzheimer Cafék. A kezdeményezés célja, hogy szeptember 17–23. között minél több helyszínen szervezzenek sétát, amivel felhívják a figyelmet a demenciával élők és családjaik problémáira.

A XI. kerületi rendezvény helyszíne a Bikás park, ahol szeptember 17-én 14 órától várják az érdeklődőket. Az eseményen a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek vonósnégyese is koncertet ad Eckhardt néven. A zenés nyitány után séta, "senior tánc" bemutató, memória-teszt lehetőség lesz, a programot senior-játékok zárják.

A szervezésben részt vesz Újbuda Önkormányzata, az Újbudai Szociális Szolgálat, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház és a Szent Kristóf Szakrendelő, a fővédnök Hoffmann Tamás polgármester.

Az Alzheimer Világnapot minden évben szeptember 21-én tartják 1994 óta a Nemzetközi Alzheimer Társaság kezdeményezésére az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával.

Program:

14.00 Gyülekező a Bikás parkban a Soleil Bisztrónál

14.10 dr. Hoffmann Tamás polgármester megnyitja a rendezvényt

14.20 A rendezvény szervezőinek köszöntője

14.30 A Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból szerveződött vonósnégyes műsora

15.00 Séta a Bikás parkban

15.30 Senior tánc flashmob a parkban

16.00 Ismerkedési lehetőség a demencia-tesztekkel, senior játékok

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.