Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Népszerű a turista állami horgászjegy

Újbuda   |   2015, október 7 - 13:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Népszerű a turista állami horgászjegy, kevesebb, mint másfél év alatt több mint 17 ezren regisztráltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) turista állami horgászjegy (TUHIR) rendszerébe. A rendszer sikerét mutatja, hogy míg 2014-ben 3900-an váltották ki a 90 napos horgászengedélyt, addig idén már több mint 5800-an.

A Nébih 2014. május 1-jével vezette be a közigazgatásban egyedülálló informatikai rendszert, amivel bárki egyszerűen, online akár otthonról is bármikor kiválthatja a turista állami horgászjegyet. A felület három nyelven - magyarul, angolul, németül - érhető el. Az újfajta okmányt, mely a kiváltás időpontjától számítva 90 napig érvényes, és egy bottal történő horgászatra jogosít, mind a magyar, mind a tagállami és külföldi állampolgárok igénybe vehetik.
A rendszer különlegessége, hogy a teljes közigazgatási folyamat online módon lebonyolítható. A horgászoknak a https://tuhir.nebih.gov.hu/ oldalon kell regisztrálniuk, majd sikeresen kitölteniük egy halfaj- és alapvető jogszabályi ismeretekből álló tesztet. Az ehhez szükséges tananyag elérhető a TUHIR oldalán.
Igénylés előtt a rendszer ellenőrzi, hogy az igénylő nincs-e eltiltva a horgászjegyváltás lehetőségétől. A horgászjegy díja bankkártyás tranzakcióval egyenlíthető ki, majd ezután átlagosan 1 percen belül megérkezik a turista állami horgászjegy, a fogási napló, valamint a díjfizetési bizonylat a regisztrációkor megadott e-mail címre.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.