Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 2. kedd, Lujza

Népszerűek a természettudományi versenyek

Újbuda   |   2015, február 19 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Zajlanak a kerületi tanulmányi versenyek, a jelentkezők száma cáfolja azt a vélekedést, amely szerint a természettudományos tantárgyak nem elég népszerűek a fiatalok körében.

Minden versenynek más-más iskola ad otthont. Eddig az Öveges József fizikaverseny, a Teleki Pál földrajzi és földtani verseny, valamint a Hermann Ottó biológiaverseny zajlott le. A Hevesy György kémiaverseny házigazdája az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola volt. – A természettudományos tantárgyak közül a fizika és a kémia nem könnyű a gyerekek számára, nem is egyszerű elsajátítani, de aki megszereti, az nagyon szereti – mondta Bernát Zsuzsa iskolaigazgató.

Mindegyik vetélkedő négy fordulós, a házi versenyt a kerületi és a fővárosi forduló követi, majd országos megmérettetéssel zárul a sor. Az újbudai gyerekek az elmúlt években nagyon jó eredményeket értek el, győzelmet és második helyezést is sikerült kivívni. Idén a kémia volt a legnépszerűbb tantárgy hetvennyolc versenyzővel, ezt követte a természetismeret hatvannyolc és a biológia hatvan jelentkezővel. – Kételkedve hallgatom a híreket, melyek szerint a diákok nem szeretik a természettudományokat – mondta Ruzsinszkiné Lukácsy Margit az ÚPI pedagógiai szakértője, mesterpedagógusa, a kerületi versenyek főszervezője. – A tavalyi kémia versenyen nyolcvanhét gyerek vett részt, most, az influenzajárvány ellenére is hatvan fő fölött voltunk minden eseményen. Úgy látom, a fiatalok is szeretik, és azt se felejtsük el, hogy a pedagógusok is késztetik őket arra, hogy felkészüljenek és eredményesen szerepeljenek. Ezzel sikerélményt szereznek maguknak, a tanáruknak és az iskolájuknak – mondta.

H.L.

Népszerűek a természettudományi versenyek

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.