Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Népszerűsíti a könyvtárhasználatot Újbuda

Újbuda   |   2014, április 8 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Szervereket, számítógépeket és monitorokat adományozott az Országos Széchényi Könyvtárnak Újbuda Önkormányzata. A kerület vezetése egy megállapodást is kötött a könyvtárral, amelyben vállalja, hogy népszerűsíti a könyvtárhasználatot. Az újbudaiak kedvezményesen vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat.

Ötven számítógépet, monitort valamint szervereket adományozott az Országos Széchényi Könyvtárnak Újbuda Önkormányzata. Erről kötött megállapodást Káldos János, az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatója, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere, valamint Horti István, Újbuda jegyzője.

A megállapodásban az OSZK vállalta, hogy a XI. kerület lakosainak és közoktatási intézményeinek ingyenes, illetve kedvezményes belépőjegyeket, tárlatvezetéseket, könyvtári sétákat, valamint iskolai tananyaghoz kapcsolódó foglalkozásokat biztosít. Káldos János könyvtárigazgató arról beszélt, hogy az együttműködés mindkét fél javát szolgálja, de legfőképpen a felhasználókét.

Újbudának több hasonló együttműködése is van, köztük a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XI. kerületi fiókkönyvtárával kötött megállapodás, melynek keretében mozgásukban akadályozott idős emberek rendelhetnek házhoz könyveket. Hoffmann Tamás polgármester kiemelte, hogy az Országos Széchényi Könyvtár egy nagy múltú és komoly hagyományokkal rendelkező intézmény. - Fontos, hogy minél többen megismerjék a működését és hasznosítsák a megszerzett tudást, ezért jelent kiváló lehetőséget, hogy részben az általános- és középiskolás korosztályt céloztuk meg az együttműködésben – mondta.

A 60+ Program résztvevőknek egyszeri, 500 forintos beiratkozási díjon túl ingyenesek az Országos Széchenyi könyvtár kiállításai, tárlatvezetései és sétái.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.