Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Női vonósok a Fonóban

Újbuda   |   2017, március 9 - 09:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyedülálló produkciót láthattak március 8-án a Fonó Budai Zeneházba látogatók. A szokásos táncházakon kívül meglepetés koncert is várta a közönséget: kizárólag női zenészek léptek fel, alakítottak alkalmi jelleggel formációkat.

Nőnapon a szokottnál több figyelmet kaptak a hölgyek a Fonó Budai Zeneházban, ahol női népzenészeket láthatott a közönség. Együtt zenélt mester a tanítványával, a világzenei együttes zenésze a népzenésszel, tapasztaltabb a fiatallal. A fellépők között volt Virágvölgyi Márta, Salamon Beáta, Lovászi Irén,
Strumann Jenőné "Toncsi", Kuczera Barbara, Páll Éva, Csernók Klára, Szabó Adrienn, Csoóri Sándorné Kálna Natália, Mészáros Erzsébet, Turi Luca, Szileszki Angéla, Nagy Dóra, Héjja Bella Emerencia, Römer Judit, Blumenschein Alinka, Nyitrai Lilla, Márczi Anna, Pék Zsuzsanna, Hermann Mária, Éri Kati, Szilágyi Boglárka.
Berecz István főszervező, a rendezvény ötledgazdája nem érti mindez miért nem jutott eszébe még senkinek, mikor "olyan sok tehetséges hölgy, több igazi nagy egyéniség van a magyar népzenei életben".

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.