Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Nyár végétől teszteli az e-jegyrendszert a BKK

Újbuda   |   2017, június 16 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BKK nyár végétől megkezdi a beléptető kapuk telepítését, teszteli az elektronikus jegyértékesítés új formáját – derül ki a BKK közleményéből.

Az elektronikus értékesítési csatornák továbbfejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezett, már 2017 nyarán látható lesz az online jegyértékesítés új formája. Elég lesz csak regisztrálni egy személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványt, majd megvásárolni a megfelelő terméket és onnantól mobilappos segítségével azonosításra is használható az okmány. Ezáltal ősztől már az új e-személyi vagy a diákigazolvány is elég az utazási jogosultság igazolására.

Nyár végétől a BKK éles környezetben teszteli a beléptető kapukat és az eszközök kommunikációját. Ehhez először a Deák Ferenc téri metróállomáson telepítenek kapukat, a Közvágóhíd utca HÉV-állomáson pedig érvényesítő készülékeket. Az ügyfelek kezdetben nyitott kapukkal találkoznak, mivel szükség van a rendszer teljes infrastruktúrájának telepítésére.

Az elektronikus jegyrendszert érintő változásokról június 14-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A projekt teljes keretösszege nem változott, az üzemeltetési költségek közel 2 milliárd forinttal, az EBRD hitel lehívásához kapcsolódó költségek 100 millió forinttal csökkennek.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.