Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

Nyári útfelújítások a kerületben

Újbuda   |   2017, szeptember 14 - 11:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén nyáron is több utca megújult a kerületben az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft jóvoltából. Sok helyen kijavították az útburkolatot, de volt szegélyépítés, ároktisztítás és javítás, valamint fekvőrendőr illetve védőkorlát kihelyezés is. Befejeződött a Köbölkút utca út- és járdafelújítása, megújult a Náday Ferenc utca egy szakasza, és a Komondor utca is.

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. Út- és közműépítő részleg június-augusztus időszakban az alábbi főbb munkákat végezte az önkormányzat megrendelésére:

kátyúzási munkák a kerületben hengerelt aszfalttal, öntött aszfalttal (több mint 10 ezer négyzetméter): Badacsonyi utca, Bikszádi út, Brassó út, Bükköny utca, Cseresznye utca, Dayka G. út, Dombóvári út, Egry J. út, Forgalmi utca, Fraknó utca, Méhész utca, Meredek utca, Olt utca, Prielle Kornélia utca, Rozsnyó köz, Szajol utca, Tétényi út, Ulászló utca, Törcsvár utca stb.

kisebb járdajavítási, szegélyépítési, ároktisztítás, javítási, fekvőrendőr, védőkorlát kihelyezési, továbbá a földutakon murvával földútjavítási munkák:

  • murvázás: Kányakapu utca, Laska utca, Rétkerülő utca, Rupphegyi út
  • járdajavítás, szegélyépítés, ároktisztítás, javítás: Bercsényi utca, Felsőgalla utca, Kányakapu utca, Medvetalp utca, Rákó utca
  • fekvőrendőr, védőkorlát kihelyezés: Andor utca, Badacsonyi utca, Csikihegyek utca

Nagyobb munkák közül a Köbölkút utca út- és járdafelújítása június 19. és július 13. között történt, a Gazdagréti út – Rétköz utca kanyar surrantóinak építésére július 19. és augusztus 18. között került sor, augusztus 1-11. közötti megújult a Náday Ferenc utca Fehérvári út Petzvál József utca közötti szakasza, augusztus 10 - 23. között pedig a Komondor utca.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

FÉLÓRA LÁSZLÓ IMRE POLGÁRMESTERREL (2020.08.10)

Tíz hónap telt el azóta, hogy a választások után megalakult Újbuda regnáló képviselő-testülete, a város vezetői átvették hivatalukat, elfogadták az éves költségvetést és megállapodtak az idei célokban. Ám ezt is, mint szinte mindent világszerte, felülírta a koronavírus-járvány. László Imrét, Újbuda polgármesterét az elmúlt hónapok nehézségeiről és eredményeiről kérdeztük.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.